ATLETESVNG.ORG EL PUNT DE TROBADA

el blog oficial del Club Atletisme AtletesVng.org i vol oferir informació d'interès per atletes afeccionats a les curses de fons i de muntanya, incidint especialment en el Garraf

divendres, 3 de setembre del 2010

AMARGA EXPERIÈNCIA DE JORDI MASSANA A LA UTMB DE FRANÇA

El passat 27-29/08 arrivaba per fi, l´objectiu final de la temporada. L´Ultra Trail del Montblanc, amb sortida a la ciutat de Chamonix (França) , 2300 participants i un recorregut de 166km amb 9500 de desnivell positiu que rodejava tot el massis del Montblanc, passant per Italia i Suissa.

Samarreta amb el logo del club feta per l´ocasio i motxila ben equipada en previsio del mal temps que ens trovariem.
A les 18:30 de divendres 27, sortida des de Chamonix amb  un ambient impressionant "de gallina de piel" , moltes senyeres voleiant pels carrers del poble i un soroll eixordidor.

Passats 3 kms, la pluja ens feia equipar amb  els cangurs que ja no deixariem. A 8kms, arribem al poble de les Hauches, ple de gom a gom, primer avituallament liquid i amb la familia animant que el feren un pas especial.

A partir d´aqui , primer desnivell de 700 m fins a Delevret i llarga baixada de 2km que ens portava al poble de Saint Gervais a 21km de la sortida, quan tot just es feia fosc, sobre les 21:30 i amb el primer avituallament solid. Quin ambientas, pensava jo en arribar-hi.

Començo a omplir el meu Camel-back i en frances com no, una noia de la organitzacio em deia no, no!!!!, se fini se fini!!!!, i jo al meu rotllo, que se cancel!!!!, se cancel !!!!, jo me n´adono i responc "Com que se cancel si em falten 140km".Aqui em varen començar a tremolar les cames.Pel que finalment vaig poder entendre el mal temps i la perdua d´algunes balisses feren parar la cursa a la organitzacio.(Cosa que no comparteixo)

La resta, com jo, desencaixats, gairebe un any de preparacio,llargs i solitaris entrenaments, amb pluja,neu,vent, negociar amb la familia, 150 pepinos d´inscripcio, desplaçament i estada a Chamonix.....  no em vull ni imaginar els 106 japonesos i gent de 57 nacionalitats diferents, el sacrifici que suposava per ells.

Despres d´ una hora al poble i de preguntar si la carrera esta anulada o neutralitzada, se´ns informa que esta anulada. La familia em ve a buscar, arrepleguem un parell de catalans pel cami i de retorn cap  a Chamonix i a dormir.

Pero la historia no s´ acaba aqui. A les 2h de la nit, SMS (nomes en frances) de la organitzacio dient, crec entendre, que la cursa es repren a les 10h del mati des de Courmayer a Italia i els busos surten de Chamonix a les 6: 30 i  jo que m´ ho repenso.

A les 4h de la nit (jo no podia dormir), nou SMS en gavatxo dient que tan sols hi ha lloc als busos per 1000 persones, o sigui que 1300 al carrer i aguantat. Sabeu que , "QUE ELS DONIN PEL SAC A AQUESTA GENT", i em poso a dormir.

Encara sor,t que aquests francesos son els "reis" organitzatius.....


Finalment, hi varen anar 600 de 2300, cap dels liders internacionals, Kilian Jornet inclos, hi varen pendre part, i a mi, crec que no m´ hi veuran mai mes.


Perdoneu pel rotllo, pero ho havia de treure,

Salut i cames a tots, a veure si diumenge puc venir i ens veiem a l´entreno.
 
Jordi Massana.
(Us adjunto unes fotos.)  +inf:  www.ultratrailmb.com

7 comentaris:

josep ha dit...

Ànim Jordi! Per sort hi ha curses per triar i remenar...! Ja en trobaràs una de semblant organitzada com Déu mana.

Pere ha dit...

Ànims Jordi, ben segur que l'any vinent els hi passarà factura. Molta gent està molt cabrejada amb la organització. Es veritat que hi ha més curses que dies. Ara a pensar en nous reptes. Salut i cames

Pd: sempre ens quedarà el Pedraforca

Andreu ha dit...

Jordi, de segur que has tingut de renunciar a mes d' una ascensió a un cim, aixó ens ha pasat a la majoría, pero el que es una merda es que altres deisidexin per tú, a lo millor d' aquí un temps et tornas a ilusionar en aquest projecte o sinó en un altre.
Una abrassada

Enric ha dit...

Ehunmilak, Grand Raid des Pyrenees, ....

Ignasi Maraton ha dit...

Hola Jordi, ha estat una pena, em sap molt greu per tu, ja que has fet una preparació impresionant, i es una carrera molt especial. Divendres per la tarda parlavem amb el Pere de lo que disfrutaries a la cursa. Sempre et quedara aquesta gran temporada que has fet que ha estat impresionant. Felicitats, ets un autentic crak¡¡¡

JORDI ha dit...

Gracies a tots pels anims, amb gent com vosaltres, segur que l´emprenyamenta em passa en quatre dies.
Salut i cames!!

Paco ha dit...

Hola Jordi, segur que si no haguès passat tot això, l'haguessis fet en un molt bo temps, per tant et felicito CRAK!!!