ATLETESVNG.ORG EL PUNT DE TROBADA

el blog oficial del Club Atletisme AtletesVng.org i vol oferir informació d'interès per atletes afeccionats a les curses de fons i de muntanya, incidint especialment en el Garraf

dissabte, 12 de març del 2011

CRÒNICA DE LA SAHARA MARATHON 2011

El passat dilluns 28 de Febrer es va disputar l’onzena edició de la Sàhara marató. Aquesta prova esportiva consta no només dels 42km sino a mes de la possibilitat de córrer els 21k, 10k i 5k pel desert del Sàhara, entre els campaments de refugiats sahrauís.

Aquest any 4 membres d’Atletesvng han participat en la marató (Jordi Martí, Toni Mendoza i Carles Escofet) i en la mitja marató (Anna Garrido)

Cal remarcar la 12 posició en la classificació general de la marató de Jordi Martí amb un temps de 3h:33min, i les 4h:29min del Toni Mendoza que feien la seva primera aparició en terres africanes. Anna Garrido va fer un temps de 2h 31min rebaixant la seva marca personal en 35 minuts respecte l’any 2010.

Carles Escofet no va poder completar la seva tercera marató saharauí a causa d’una inoportuna infecció estomacal que no el va permetre prendre la sortida de la cursa. Cal remarcar els 37 graus de temperatura que van haver de patir els corredors i corredores.

En la vessant solidària, els esportistes van lliurar els 1300 eur recollits al director del dispensari de La Güera, una de les dayres o barris d’Awserd.

Aquesta ajuda continua el projecte encetat ja fa uns anys per a la construcció del dispensari mèdic. Si al 2010 es va donar 1800 eur per la construcció d’una tanca de protecció al voltant del local, aquest any el diner servirà per l’adquisició d’un aparell d’aire acondicionat i la construcció d’un petit magatzem per als medicament.

També van fer entrega de medicaments donats per diferents farmàcies vilanovines, així com una farmaciola a cada família on s’allotjaven els corredors.

Els esportistes volen agraïr de tot cor a tots els vilanovins i vilanovines els suport rebut els darrers mesos per poder aconseguir aquesta important quantitat que de debò ajudaran a fer una mica menys difícil la vida en aquell perdut racó del Sàhara algerià quan els espanyols van abandonar el Sàhara Occidental i els van deixar a mans dels marroquins i dels mauritans ara ja fa més de 35anys.

Enllaç al àlbum de fotos de la Sahara Marathon 2011: