ATLETESVNG.ORG EL PUNT DE TROBADA

el blog oficial del Club Atletisme AtletesVng.org i vol oferir informació d'interès per atletes afeccionats a les curses de fons i de muntanya, incidint especialment en el Garraf

dilluns, 11 d’abril del 2011

José Lozano i Lourdes Masip guanyen la 8a edició de La Talaia, Cursa de Muntanya

.
Diumenge 10 d’abril es va celebrar la 8a edició de La Talaia, Cursa de Muntanya amb sortida i arribada al Camping Vilanova Park de Vilanova i la Geltrú. Enguany la cursa estrenava nou circuit incrementant la distància a 22km i el nivell acumulat a 2048m, que tenia el punt més alt al cim del Puig de l’Àguila. Les altes temperatures del cap de setmana, les més altes d’un més d’abril en moltes dècades van fer patir de valent als 211 corredors que van finalitzar la totalitat del recorregut dels 245 inscrits. L’organització va preveure 7 punts d’avituallament per minimitzar els efectes de la calor als corredors, però tot i així, el comentari general van ser les altes temperatures. En quan a les classificacions, José Lozano (1h48’), Puigcerdà, de la Selección Española de Carreras por Montaña i la calafellenca Lourdes Masip(2h30’) van guanyar la cursa reina. Van tancar el pòdium en categoria masculina els vilanovins Xevi Guinovart (DIEDRE) i en Xavier Sànchez (UEC Anoia) i en noies, la vilafranquina Laia Martí (Esportiu Penedés) i Martina Fuster (Atletisme Serrat).

Fora de podi, cal destacar l’actuació del primer classificat vilanoví, Manuel Linares Chacón (2h01’).

Paral·lelament a la cursa de 22km, es va disputar la cursa de 11km que recorria la part baixa de la cursa llarga que transitava per la carena del cim de La Talaia, fondo de les Oliveras, i la pista de les perdius. En categoria masculina, Manuel Torres (Esportiu Penedés) repeteix triomf, i en noies Chary Rodriguez (Àrea d’esports de MontRoig del Camp) es va imposar amb diferència a la resta de noies. 142 corredors van finalitzar la cursa de 11km que disposava de 3 avituallaments durant el seu recorregut. 

En la cursa curta de 11km cal destacar l’actuació dels  vilanovins Victor Peña (52’13’’) 3er classificat i Josep Valldosera 7è classificat (1h00’), tots dos d’AtletesVNG.

Enguany, juntament amb l’esperit competitiu de les dues curses, va tenir lloc la caminada popular amb un grup de 92 persones que van recórrer els 11km de la cursa curta animant als corredors.

Més informació, classificacions i fotografies a: http://www.aetalaia.cat/seccio/curses/CursaMuntanya.htm