ATLETESVNG.ORG EL PUNT DE TROBADA

el blog oficial del Club Atletisme AtletesVng.org i vol oferir informació d'interès per atletes afeccionats a les curses de fons i de muntanya, incidint especialment en el Garraf

diumenge, 1 de novembre del 2009

ATLETESVNG.ORG - CURSA DE L'AMISTAT


Aquest matí en Carles Escofet i en Toni Gordo s'han animat a representar el nostre club a la Cursa de l'Amistat, us deixem el e-mail rebut:

Barcelona, 1 de novembre de 2009

Feia molt anys que no corria aquesta singular cursa.

Des del 1998. I ha plogut molt des d'aleshores.

És la que va des del castell de Montjuic fins el Tibidabo. Són 16 kms creuant Barcelona de la costa fins el capdemunt de la serralada que sepàra la capital catalana de les comarques interiors.

És una de les curses populars més antigues de quantes se celebren a Catalunya, amb un recorregut magnífic. La d’aquest any serà la 29ena edició. És una cursa d’aquelles emblemàtiques, amb moltes virtuts -una d’elles la gratuïtat del dorsal- que no s’ha deixat de fer des que la va posar en marxa l’any 1981 en Francesc Mates.

Per als que no ho sàpiguen, en Francesc Mates va ser un dels pioners de l'organització de la marató a Barcelona fent costat a en Ramon Oliu, el seu creador. Malauradament desaparegut fa uns anys, la Cursa de l’Amistat continua organitzant-la la família Mates en el seu honor, al capdavant de la qual la seva filla Myrna, ex atleta que fou, com el seu pare, del FC Barcelona.

Aquest matí, a les 8:00, quan el sol treia el cap timidament, m'he trobat al Toni Gordo i un col.lega seu de Viladecans. Estàvem al castell de Montjuic. 300 atletes inscrits més aquells que, com jo, sense pitrall, no ens volgut perdre la possibilitat de creuar la ciutat comtal de bon matí. Sempre, a partir de Paral.lel/Entença de pujada 12 kms amunt, passant per sota L'Illa, enfilant Major de Gràcia cap a la Ronda de Dalt i aleshores, per la carretera de Vallvidrera amunt passant pel poble, i segueix fins el Tibidabo, on hi ha l’arribada, a sota de les atraccions.

Temps:
Carles: 1h 17'
Toni: 1h 20'
Amic del Toni:1h 22'

Cursa dura però altament recomanable.

http://www.cursadelamistat.com

5 comentaris:

Andreu ha dit...

Apa companys que sembla que vingeu del kapravo amb aquestes boses tan plenes.

Anònim ha dit...

Hola amics corredors.
Em sembla molt bé la crónica i tot plegat, pero em sembla que no es pot anar a una cursa sense pitrall, no ??
Es una manca de sensibilitat per els organitzadors i per la resta de corredors.
Amic Carles, potser que col laboris una mica, home !!

Gracies, amics !!

Josep Llanús.
Entrenador Nacional i corredor popular.

carles ha dit...

amic Josep Llanús entrenador nacional i corredor popular,
em sembla molt respectable la teva opinió. Però no pateixis que tinc molta més sensibilitat de la que et pots pensar. Conscient que anava de "corredor-pirata", portava un cinturó amb ampolla (mira la foto)per anar bevent durant la cursa. Es més, a l'avituallament de la pujada a Vallvidrera, els voluntaris em van convidar a agafar aigua fet que vaig refusar dient-los que no estava inscrit. Obviament, a l'arribada, no vaig intentar colar-me per rebre la bossa d'obsequis,cosa que si fan els que no tenen cap mena de sensibilitat ni per l'organització ni per l resta de corredors i corredores.

He fet moltes curses. N'he organitzat d'altres. I no faré als demés el que no m'agradaria em féssin a mi.

Salut i kms!

Oscar ha dit...

Hola companys!!! que tal per Barna? Te molt bona pinta aquesta cursa aveure si l'any que ve la puc fer, enguany estic molt aturat, pero Lo Buffalín tornarà....
Carles ets un fenomeno. Que tal per les terres del nord?
ja diràs.

salut i cames

oscar

Oscar ha dit...

Hola companys, que tal per Barna? les marques son d'allò mes correctes, la pujada final es un mica "cachonda".
Carles que tal per les terres del Nord? esteu molt forts el Toni i tú, enguany estic molt aturat pero Lo Buffalín tornarà a donar guerra.
ja diràs.

Salut i cames.